Ons aanbod Woonobjecten

Gerestraat 3, Heesselt

artikel

 

Voormalige boerderij/fruitbedrijf, bestaande uit een voor- en achterhuis met diverse schuren, ondergrond, tuin, erf met een oppervlakte van circa 3.200 m² en een achtergelegen weiland van circa 1.73.95, totaal 2.05.95 ha.

 

Het woonhuis is gebouwd in 1926, afmeting circa 9,60 x 15 m met een muurplaathoogte van circa 3,5 m en een nokhoogte van circa 8 m. De inhoud van het voorhuis bedraagt circa 550 m³. Bouwwijze: het woonhuis is gebouwd als stenen muren, stenen en houten vloeren, houten verdiepingsvloeren en met een hout onderschoten niet geïsoleerd pannendak. Het woonhuis is voorzien van aardgas en aangesloten op de (pers)riolering.

Indeling: voordeur/entree met centrale gang, woonkamer, woonkeuken, 2e keuken en toegang tot de kelder en trap via de hal naar de verdieping. Verdieping: grote open zolder met 3 getimmerde slaapkamers en een bergkamer. Achterhuis met toilet en douche met wastafel, 2 aparte bergruimten en verder voorzien van een houten (berg)zolder. Het achterhuis heeft een rietonderschoten pannendak.

 

De schuur/koelcel heeft een afmeting circa gedeeltelijk 8 m en gedeeltelijk 12 x 11,5 m, gebouwd van halfsteens muren en damwandprofielplaten, en gedekt met damwandprofielplaten.

 

De fruitschuur bestaat uit diverse aan elkaar gebouwde schuren met een totale buiten afmeting van circa 18,5 x 30 m. De schuren zijn gebouwd in de periode van 1970 tot 1990. Gebouwd van houten en stalen spanten, betonnen vloer, wanden van damwandprofielplaten, stenen betonblokken en houten windregels en gedekt met ABC-golfplaten. De schuren zijn in het verleden gebruikt als fruitsorteerruimte, diverse koelcellen, fustopslag en machineberging. De totale oppervlakte bedrijfsschuren bedraagt circa 675 m².

 

Het erf en de ondergrond van het woonhuis en de bedrijfsgebouwen heeft een afmeting van circa 60 x 64 m; zijnde circa 3.700 m². Het weiland, gelegen achter de bedrijfsgebouwen heeft een oppervlakte van circa 1.68.95 ha. Het perceel is in gebruik las grasland en heeft aan de achterzijde een eigen ontsluiting op de openbare weg.

 

Bestemming: ter plaatse is het bestemmingsplan Buitengebied van toepassing. Volgens dat bestemmingsplan heeft het getaxeerde de bestemming: ‘Agrarisch’ met de dubbelbestemming ‘Waarde Archeologie’. Ter plaatse van de gebouwen is een agrarische bouwperceel aangegeven met een afmeting van circa 65 m breed en een diepte van circa 100 m. Verder is het woonhuis een gemeentelijk monument.

Het achtergelegen weiland heeft een agrarische bestemming.

 

Volgens het huidige bestemmingsplan Buitengebied zijn de opstallen enkel te gebruiken ten behoeve van een agrarisch bedrijf. De gemeente heeft volgens artikel 3.7.7 en 3.7.8 een wijzigingsbevoegheid om de huidige agrarische bestemming om te zetten in een woonbestemming/plattelandswoning. Hieraan worden voorwaarden gesteld, onder meer dat nabijgelegen agrarische bedrijven in hun bedrijfsvoering en –ontwikkeling niet worden geschaad. Om deze procedure in gang te zetten, dient een principe verzoek aan de gemeente te worden gedaan.