Ons aanbod Bedrijven

Achterstraat 1 A, Varik

artikel

 

Biologisch fruitteeltbedrijf ter grootte van 2.55.90 ha, bestaande uit een woonhuis, twee geschakelde fruitteeltloodsen en paardenstal. De landbouwgrond bestaat uit boomgaard ingeplant met appels, peren en 0,7 ha kersen.

 

Het woonhuis is gebouwd in 1975 en betreft een Finse woning (systeembouw) met een inhoud van circa 700 m³. De woning is gebouwd van hout skeletbouw met halfsteens buitenmuur en gedekt met betonpannen en kunststof topgevels. In 2004  zijn de kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met dubbele beglazing. Indeling: hal, keuken, woonkamer, gang, toilet, 4 slaapkamers waarvan 1 voorzien van een eigen badkamer met ligbad, toilet en toilet. Verdieping: overloop met 4 slaapkamers en een badkamer met toilet en douche. De woning wordt verwarmd middels radiatoren en vloerverwarming en een c.v.combiketel op aardgas. De warmwatervoorziening geschiedt middels een warmwater boiler met zonnecollectoren.

Om de woning is een terras gelegen. 
 
Twee geschakelde fruitteeltloodsen met fustopslag
Loods 1, gebouwd in 1973, afmeting circa 18,70 x 29 meter, goothoogte circa 6 meter en nokhoogte circa 9,60 meter. Gebouwd van stalen spanten op betonnen fundering, wanden voorzien van stenen spouwmuren met houten topgevels en gedekt met abc-golfplaten. Deze loods is in gebruik als sorteerruimte en gedeeltelijk voorzien van een zolder welke in gebruik als kantineruimte en opslagruimte voor verpakkingsmateriaal en klein gereedschap/werktuigen. Een deel van de loods is in gebruik als sorteerruimte en klaarzet ruimte voor gesorteerd fruit. Verder is deze loods voorzien van 3 koelcellen met een capaciteit van ieder 80 ton appels.
De loods is voorzien van een machine kamer voor koelapparatuur en scrubber (van Amerongen).
 
Loods 2, gebouwd in 1985, afmeting circa 18,70 x 29 meter, goothoogte circa 6 meter en nokhoogte circa 9,60 meter. Gebouwd van stalen spanten op betonnen poer fundering, damwandprofielplaten wanden en gedekt met abc-golfplaten. Loods II is ingericht met 5 koelcellen met een capaciteit van 3 cellen x 80 ton en 2 cellen x 55 ton.
 
Fustopslag, gebouwd in 1997 in het verlengde van loods 2 met een uitbreiding van circa12 meter, goothoogte circa 6 meter en nokhoogte circa 9,60 meter. Gebouwd van stalen spanten op betonnen poer fundering, damwandprofielplaten wanden en gedekt met asbestvrije golfplaten. De uitbreiding is in gebruik als fustopslag.
 
Alle loodsen zijn voorzien van een betonnen vloer en verlichting. De totale koelopslagcapaciteit bedraagt circa 590 ton appels.
 
Op het perceel is een paardenstalletje aanwezig met een weitje.
 
Het bedrijf is SKAL-gecertificeerd.
 
Voor een uitgebreide brochure kunt u contact met ons opnemen.